Έκθεση "Θησαυροί από το Μουσείο της Σαγκάης"

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την 28η Οκτωβρίου με την έκθεση δύο αριστουργημάτων από το Μουσείο Σαγκάης. Μια χάλκινη τελετουργική λεκάνη και το ζωγραφικό έργο "Ταξιδεύοντας κατά μήκος του Διάφανου Ποταμού" θα αποτελέσουν τα έργα με τα οποία το Μουσείο της Ακρόπολης θα τιμήσει την 28η Οκτωβρίου. Παράλληλα, η είσοδος τόσο στο Μουσείο όσο και στην περιοδική έκθεση "εmotions, ένας κόσμος συναισθημάτων" θα είναι ελεύθερη.

Η συνεργασία του Μουσείου Ακρόπολης με το Μουσείο Σαγκάης.
Η εκθεσιακή δράση "Θησαυροί από το Μουσείο της Σαγκάης" υλοποιεί μέρος των στόχων που έθεσε το Μνημόνιο Συνεργασίας που έχουν υπογράψει τα δύο Μουσεία. Αντίστοιχη δράση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Σαγκάης με την παρουσίαση δύο αριστουργημάτων του Μουσείου της Ακρόπολης.

Το Μουσείο της Σαγκάης ιδρύθηκε το 1952 για να στεγάσει έργα της αρχαίας Κινεζικής τέχνης. Εκατόν σαράντα χιλιάδες αντικείμενα, από το ένα εκατομμύριο έργα τέχνης που απαρτίζουν τις συλλογές του, έχουν χαρακτηριστεί εθνικοί θησαυροί. Οι συλλογές του Μουσείου της Σαγκάης καλύπτουν ένα ευρύ χρονικό φάσμα, από την Νεολιθική περίοδο έως τις αρχές του 20ου αιώνα, και είκοσι μία κατηγορίες εκθεμάτων.

Το πρώτο έργο τέχνης που θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης στο πλαίσιο της δράσης "Θησαυροί από το Μουσείο της Σαγκάης" είναι μια χάλκινη τελετουργική λεκάνη του 7ου αι. π.Χ. που είχε κατασκευαστεί για την πριγκίπισσα Zi Zhong Jiang και χρησίμευε ως αγγείο νερού για το πλύσιμο των χεριών πριν από τις ιεροτελεστίες και τα συμπόσια.

Το δεύτερο έργο τέχνης είναι ένας εικονογραφημένος χάρτινος κύλινδρος του Κινέζου ζωγράφου Wu Hong της Δυναστείας των Τσίνγκ (17ος αι. π.Χ.) με τίτλο "Ταξιδεύοντας κατά μήκος του Διάφανου Ποταμού". Ο κύλινδρος απεικονίζει ένα ειρηνικό τοπίο με βουνά, ποτάμια, αγροικίες, περίπτερα, γέφυρες, βάρκες και ανθρώπινες μορφές ανάμεσά τους, περιγράφοντας έναν κόσμο ιδεατό ή έναν παράδεισο, που στα κινεζικά ονομάζεται shi-wai-tao-yuan.

1 Χώρος στην περιοχή ΑΘΗΝΑ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 08:00 - 20:00
ΔΕΥΤΕΡΑ 08:00 - 16:00
ΤΡΙΤΗ 08:00 - 20:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 08:00 - 20:00
ΠΕΜΠΤΗ 08:00 - 20:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08:00 - 22:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 08:00 - 20:00
28 Οκτωβρίου 2017 - 30 Απριλίου 2018
Εισιτήρια
Είσοδος ελεύθερη

Follow us on Instagram

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…