Έκθεση ζωγραφικής από τη Σαγκάη "Μύθοι δημιουργίας της Κίνας"

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ), στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων που αναπτύσσει με τις ενώσεις καλλιτεχνών από άλλες χώρες, και με στόχο την πολιτιστική συνεργασία και τη γνωριμία των Ελλήνων καλλιτεχνών με την τέχνη άλλων χωρών, έχει συνάψει πρωτόκολλο συνεργασίας με την Ένωση Εικαστικών Καλλιτεχνών Σαγκάης (Κίνα).

Στην παρουσίαση καλλιτεχνικών έργων από τη Σαγκάη, που παρουσιάζονται τον Νοέμβριο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει καλλιτέχνες που έχουν πίσω τους μια μεγάλη πολιτιστική παράδοση.

Από την πλευρά της Ένωσης Εικαστικών Καλλιτεχνών Σαγκάης, προκειμένου να οργανωθεί η έκθεση "Δημιουργία του Κόσμου – Λογοτεχνικά και καλλιτεχνικά έργα για τους Μύθους δημιουργίας της Κίνας", εξετάστηκαν πολλές καλλιτεχνικές δημιουργίες που αφορούν την προέλευση του Κινεζικού πολιτισμού. Έτσι λοιπόν, επιλέχτηκαν έργα που παρουσιάζουν συναρπαστικές ιστορίες ηρώων "της εποχής του χάους" (περίοδος των Έξι Δυναστειών από τον 3ο έως τον 6ο αιώνα μ.Χ.) και ο επισκέπτης θα θαυμάσει τα αθάνατα πνεύματα και την ικμάδα των μυθικών προγόνων του κινεζικού πολιτισμού.

Η έκθεση περιλαμβάνει 60 ζωγραφικά έργα και συμμετέχουν σε αυτή επιφανείς κινέζοι καλλιτέχνες από όλη την Κίνα.

Εγκαίνια: Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στις 19:30

Διοργάνωση: Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας/
Ένωση Εικαστικών Καλλιτεχνών Σαγκάης

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 18:00 - 22:00
23 Νοεμβρίου 2017 - 3 Δεκεμβρίου 2017 Εισιτήρια
Είσοδος ελεύθερη

Follow us on Instagram

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…