4 years ago

 

 

Άγιος Ανδρέας –Νέα Μάκρη


Για όσους θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους κοντά στην Αθήνα χωρίς να ξοδέψουν μία περιουσία στις οργανωμένες πλαζ, η παραλία του Άγιου Ανδρέα είναι η ιδανικότερη λύση. Μία παραλία που προσελκύει πολύ κόσμο χειμώνα καλοκαίρι, διαθέτει καθαρά και καταγάλανα νερά και απέχει μόλις μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας .

 

Δασκαλειό


Στον δήμο Κερατέας οι ωραίες παραλίες είναι πολλές, άγνωστες για το ευρύ κοινό και η κάθε μία ξεχωριστή. Πρώτη και καλύτερη η παραλία Δασκαλειό. Μη οργανωμένη παραλία, καθαρή, μεγάλη και για πολλούς το καλύτερο μέρος για να κάνουν ανενόχλητοι το μπάνιο τους.

 

 

 Ξανθός Γιαλός-Πόρτο Εννέα


Ακόμα ένα διαμάντι του δήμου Κερατέας ο Ξανθός Γυαλός στο Πόρτο Εννέα. Αφού περάσετε τις παραλίες Δασκαλειό, Βγέθη και Αλμυρίκι θα βρεθείτε μπροστά σε μία καταγάλανη ακτή με ξανθή άμμο. Πρόκειται για μία παραλία που θυμίζει κυκλαδίτικο νησί και απέχει μόνο 45 λεπτά από την Αθήνα.

 

 

 Όρμος Καταφυγή


Στην παραλιακή λεωφόρο Σουνίου, αμέσως μετά την εξίσου ωραία και γνωστή παραλία Θυμάρι, συναντάμε τον οικισμό Καταφυγή. Εκεί θα συναντήσετε δύο μικρές παραλίες, προστατευμένες από ανέμους, που προσελκύουν κυρίως λάτρεις της εξερεύνησης του βυθού αλλά και όσους δεν τους αρέσει η πολυκοσμία στις παραλίες.

 

 Παραλία Μπρεξίζα


Η παραλία Μπρεξίζα ίσως να μην είναι η πιο γνωστή, αλλά είναι η μοναδική παραλία της Νέας Μάκρης που βραβεύεται τα τελευταία χρόνια με γαλάζια σημαία για την καθαρότητα των νερών της. Προσελκύει οικογένειες αλλά και λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Βρίσκεται στην οδό Νηρέως στα σύνορα Νέας Μάκρης-Μαραθώνα και απέχει 40 λεπτά από την Αθήνα.

 

 

Περιγιάλι


Μετά το Μικρολίμανο του οικισμού Τσονήμα και την παραλία Βρωμοπούσι, βρίσκεται η παραλία Περιγιάλι. Το Περιγιάλι είναι μικρή παραλία σε σχέση με τις υπόλοιπες αλλά έχει μία ιδιαίτερη ομορφιά. Περιβάλλεται από μεγάλα βράχια και στην μέση έχει αμμουδιά. Όσοι έχουν χόμπι το ψάρεμα σίγουρα θα την λατρέψουν.

 

 

 

Ψάθα και Πόρτο Γερμενό


Λίγο πιο μακριά από το κέντρο της Αθήνας αξίζει να επισκεφτείτε δύο από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Αττικής, τη Ψάθα και το Πόρτο Γερμενό. Δύο παραλίες με διάφανα νερά και πευκοδάση ολόγυρα, που δεν αφήνουν κανέναν απογοητευμένο. Οι περιοχές είναι γεμάτες από ταβερνάκια και ουζερί όπου μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ψάρι σε λογικές τιμές.
Από Αθήνα παίρνουμε την Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, βγαίνουμε στην έξοδο προς Μέγαρα και ακολουθούμε τις ταμπέλες για Αλεποχώρι. Η Ψάθα είναι μόλις 2 χιλιόμετρα από το Αλεποχώρι και το Πόρτο Γερμενό 12 χιλιόμετρα μετά την Ψάθα .

 

 

 

 Μικρό Σέσι

Αλμυρίκια που καταλήγουν στην ακτή και βότσαλα συνθέτουν μία από τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής ,το μικρό Σέσι στο Γραμματικό. Μπορείτε να απολαύσετε ήσυχα τον ήλιο και την θάλασσα, ενώ στην καντίνα που βρίσκεται πάνω στην παραλία μπορείτε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα. Η πρόσβαση των αυτοκινήτων είναι πανεύκολη, ενώ απέχει περίπου μία ώρα από την Αθήνα .

 

 

Βραχάκια Σούνιο

Πρόκειται για μία μικρή βραχώδη παραλία, την οποία θα βρείτε αν στρίψετε δεξιά (όπως έρχεστε από Αθήνα) λίγο μετά το 72ο χιλιόμετρο της Αθηνών-Σουνίου, λίγο πριν από την παραλία Ποσειδωνία. Είναι μία εξαιρετικά απομονωμένη τοποθεσία και προσελκύει κυρίως όσους θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους σε πεντακάθαρα δροσερά νερά.

 

 

Πληροφορίες δρομολογίων ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ : http://www.ktelattikis.gr/
Τηλεφωνικό κέντρο : 210 88 08 000 (30γραμμές)

 

 

 

Follow us on Instagram

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…